Fasole verde cu carne de vitel

de Bucataras Medi in Vita, 31 Ian 2012 | 11027 vizualizari

 

Este o mancare simpla,traditionala,rapida pe care o prefer atat cu carne de vita dar si cu carne de pasare.Imi place vara cu fasole proaspata dar imi este dor de ea si iarna si o folosesc ori conservata la cutie/borcan sau congelata.

 

INGREDIENTE

  • 900 g fasole(eu am avut 2 conserve mici)
  • circa 500 g carne de vitel
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras rosu
  • 3-4 cartofi
  • 2-3 linguri(depinde de fiecare cat doreste sa fie de colorata)pasta de tomate
  • ierburi de provence
  • marar verde
  • ulei
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole verde cu carne de vitel:

Spalam carnea si o taiem bucati potrivite. O condimentam cu sare. Intr-o cratita incingem ulei si adaugam carnea. Lasam pana cand apa pe care o lasa carnea se evapora, iar apoi aceasta o rumenim pe ambele parti. Avem  grija sa amestecam din cand in cand. Cand carnea este frumos rumenita o scoatem pe un prosop absorbant.

Curatam ardeiul, ceapa si morcovul si le spalam. Ardeiul il taiem cubulete, ceapa o taiem marunt, iar morcovul il dam prin razatoare. In uleiul in care am rumenit carnea adaugam legumele si le inabusim circa 4-5 min dupa care adaugam carnea, stingem cu o cana de apa si lasam sa fiarba la foc potrivit pana ce carnea este aproape fiarta. Condimentam dupa gust cu sare si ierburi de provence.

Curatam cartofii, ii spalam, ii taiem in sferturi si ii adaugam in cratita, lasand  sa fiarba la foc potrivit circa 10 minute, timp in care adaugam si fasolea pe care mai intai am trecut-o perintr-un jet de apa rece. La final  adaugam marar verde taiat marunt si pasta de rosii si lasam sa mai dea in cateva clocote.

Servim calda. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole verde cu carne de vitel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

Bucataras Medi 1

01.02.2012, 17:33

si pe mine Onesta.pup!

Lau 1

03.02.2012, 08:58

place

jolygina 1

03.02.2012, 18:19

foarte buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

ieri la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole verde cu trei feluri de carne