Fasole verde pentru iarnă

de Panacris in Conserve, 11 Aug 2013 | 7038 vizualizari

 

Știu că nu-i mare ”rețetă”, dar poate fi de folos gospodinelor începătoare!

 

INGREDIENTE

  • fasole verde 3 kg,
  • fasole galbenă 3 kg,
  • apă rece,
  • sare grunjosă 1 lingură,
  • zeamă de lâmăie.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole verde pentru iarnă:

Fasolea păstăi se curăță de capete și se rupe în bucățele potrivte, apoi se spală îm multă apă rece. Între timp se pune apă la fiert într-un vas mare, (eventual unul cu strecurătoare în el, cel pentru fiert spaghete) iar când clocotește apa, se adaugă sarea și zeama de lămâie, apoi fasolea ( cca. 3 mâini!) și se lasă cca. 10 minute la clocotit, nu mai mult, altfel se înmoaie prea tare. Se scoate repede, într-un vas cu apă rece, eventual gheață, ca să se răcească rapid, să nu-și piardă culoarea. Se repetă procesul până ce se termină toată fasolea. Apoi se pun în pungi, se videază cu aparatul de vidat și se dau la congelator. Iarna vom avea bunătatea de fasolică numai bună pentru salata sau mâncăruri.

Spor la treabă! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole verde pentru iarnă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Corinuta 1

11.08.2013, 13:15

Foarte buna ptr la iarna!

Anett 1

11.08.2013, 13:50

Rocsi 1

11.08.2013, 19:51

sunt foarte bune. Eu pun la borcane ca in congelator nu am unde, e prea mic

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastai la borcan pentru iarna