Felie de caramel

de Angelina_Elena in Dulciuri, 26 Iul 2013 | 5613 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 24 biscuiti simpli

Budinca de caramel:

  • 2 pahare lapte
  • 1 pahar zahar + 1 lingura zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura apa

Sirop:

  • 1 ceasca de cafea indulcita
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Felie de caramel:

Budinca de caramel: intr-o craticioara punem zaharul cu o lingura de apa la caramelizat la foc mic. Aveti grija sa nu se arda!!!

Cand s-a caramelizat stingem cu laptele si lasam sa fiarba pana cand zaharul se topeste iar.

Amidonul il amestecam cu 1 lingura de zahar.

Cand zaharul a devenit lichid, adaugam treptat amidonul si amestecam continuu cu un tel pentru a nu se forma cocoloasi.

Fierbem pana se ingroasa, apoi dam de-o parte.

Dupa ce am facut budinca, luam o tava de chec si o tapetam cu folie alimentara transparenta.

Inmuiem fiecare biscuit in cafeaua indulcita, si asezam in tava de chec astfel incat sa tapetat partea de jos a tavii.

Apoi turnam jumatate din cantitatea de budinca, acoperim iar cu un strat de biscuitii inmuiati in cafea, turnam budinca ramasa si acoperim iar cu un strat de biscuitii.

Lasam sa se raceasca, apoi dam tava la frigider pentru cel putin 2 ore.

Portionam si servim.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Felie de caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere si scortisoara