Demult vroiam sa fac desertul asta..insa de fiecare data sirul de ingrediente părea interminabil :) așa ca am comasat câteva rețete mai reusite..iată ce a ieșit..o gustosenie :)
PENTRU BLAT
PENTRU CREMA
Separam galbenusurile de albusuri. Galbenusurile, zaharul,mierea, faina, faina de gris si praful de copt le mixam bine,apoi adaogam aroma aleasa. Albusurile batute separat (pana se obține o spună albă) le amestecam cu o lingura in compozitia de mai sus. Împărțim compozitia in 2 părți si o coacem cca 20 minute fiecare. Eu am ales o tava mai lata,pentru ca dimensiunea finala sa fie mai mare.
Pentru a obține crema, jumate din lapte se amesteca cu laptele condensat si mierea pana la omogenizare. Gelatina o punem in 3 linguri mari de apa, apoi o amestecam cu restul laptelui si o punem la foc minim amestecand pana se omogenizeaza compozitia si apoi se incorporeaza in compozitia de mai sus. Frisca o batem separat, la nivelul maxim al mixerului,apoi o amestecam cu compozitia de mai sus si o dam la frigider pe minim o ora. Eu o verificam permanent pentru a o întări mai tare si am pus-o între foile de blat după 80 minute la frigider.
Felia de lapte se mai tine la frigider minim o ora ( noi mai mult m-am răbdat).
1
Puteți pune aroma in crema sau in blat. In ambele cazuri va ieși buuun.
2
Pentru a obține un blat de culoare închisă,puteți pune câteva lingurite mici de cacao in aluatul blatului. Sau pentru o crema maro,puteți adaoga jumătate de lingurita de cacao in compozitia cremei.