Felii de trandafir

de LUK in Prajituri, 4 Mar 2012 | 8869 vizualizari

 

Reteta am descoperit o la Postavaru,prin vara si de atunci tot am vrut sa o incerc.Pozele sunt facute prima data cand am incercat-o..de vreo 2 luni cred.de atunci am repetat-o pentru ca e usor de facut si e foarte buna..n-am avut inspiratia sa refac pozele si astea nu sunt prea reusite..dar va asigur ca merita incercata!

 

INGREDIENTE

    •  
  • 450 gr faina
  • 200 gr unt
  •  coaja rasa si sucul de la o lamaie
  • 100gr zahar
  • 1 ou
  • 1 lingura smantana
  • 1 praf de copt
  • -reteta originala mai prevede in plus 2 lingurite de cacao pt foaia maro dar eu le am lasat la fel

Crema:

  • 3 albusuri
  • 150 gr zahar
  • 150gr nuca  macinata

Glazura:

  • 3 galbenusuri
  • 200gr zahar pudra
  • o lingura zeama de lamaie(reteta originala nu prevede dar mie imi place gustul )
  • o jumatate de borcan de gem acrisor(eu am folosit de visine)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Felii de trandafir:

 

Mixam oul cu zaharul si untul moale iar apoi adaugam smantana si omogenizam. Adaugam coaja si sucul de lamaie.Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam in aluat. Framantam bine pana obtinem un aluat nelipicios. Impartim aluatul in trei parti egale.

Crema:

Batem spuma albusurile  iar apoi adaugam zaharul si mixam pana devine spuma lucioasa ca la bezea. Adaugam nuca macinata si amestecam usor.

Intindem o parte de aluat in foaie subtire si o asezam in tava  unsa cu unt. Peste foaie punem un strat de gem.

Intindem apoi foaia 2 si o asezam in tava peste marmelada. Urmeaza apoi crema de nuci.

Acoperim cu ultima foaie si dam tava la cuptor, la foc potrivit pana se rumeneste usor deasupra.

Glazura:

Amestecam bine galbenusurile cu zaharul pudra si sucul de lamaie.

Scoatem prajitura din cuptor. Intindem glazura pe prajitura fierbinte.

Lasam sa se raceasca iar apoi portionam.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Felii de trandafir" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Nicoleta