Ficat de vitel cu ceapa

de Panacris in Vita, 8 Iul 2016 | 9981 vizualizari

 

Un fel prinicipal sățis și mai laes rapidddd ;) Spor și poftă bunăă! 

 

INGREDIENTE

  • Ficat de vițel 600 g,
  • ceapă galbenă 4 bucăți,
  • unt 50 g,
  • sare de mare,
  • piper proaspăt măcinat,
  • vin alb demisec cca. 250 ml.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficat de vitel cu ceapa:

Ficatul se curăță, se spală și se taie felii potrivite. Se topește untul într-o tigaie, se adaugă bucațile de ficat și se lasă la prajit, acoperit la foc mic cca. 10 minute, întorcînd-se pe fiecare parte. Într timp ceapa se curăță, apoi se taie felii julien. Se pune ceapa la călit în ulei în altă tigaie, la foc mic, acoperit, cca. 10 minute. Se asezonează de sare și piper, se adaugă ceapa călită, lăsându-se la foc mic, cca. 5 minute, ca să se ”împreuneze” gusturile. Când feliile de ficat sunt aproape gata, se adaugă vinul alb demisec, cca. 100 ml și se mai lasă la gătit, acoperit, cca. 5 minute. Se servește fierbinte, ca atare sau alături de găluște de cartofi sau cartofi natur. Spor și pofta bună!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat de vitel cu ceapa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

miki_a 1

09.07.2016, 10:43

Si noua ne place tare muuuult , dar sosul e cel mai grozav!

Rahela Velicu 1

09.07.2016, 13:31

foarte bun!

Zamfira 1

19.07.2016, 08:55

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

ieri la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:58

Salată caldă de ouă - Rețeta ingenioasă și delicioasă

pe 15.05 la 08:58

Șnițele poloneze - Rețeta gustoasă și sățioasă

de RODIMUR 8

pe 14.05 la 18:50

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vitel in sos cu vin