Ficatei de curcan in sos de vin rosu

de Sidy in Ficat, 25 Feb 2013 | 14941 vizualizari

 

Stiu ca imi veti spune ca ficatul de pui are jumatate din caloriile ficatului de curcan si are cu o treime mai putina grasime...
Adevarul este ca atat ficatul de pui cat si cel de curcan sunt sanatoase ,atunci cand sunt pregatite in mod corespunzator.
Cum eu primesc retete de la fiul meu din Anglia, consider ca aceasta reteta va fi pe placul vostru si este sanatoasa.

 

INGREDIENTE

  • 500 g ficat de curcan
  • 1 ceapa mare
  • 70 g unt
  • 100 ml vin rosu
  • 100 ml supa de pui
  • 5 catei usturoi
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper negru Kotany
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei de curcan in sos de vin rosu:

Curatam ceapa , o tocam marunt si o sotam in untul topit.Cand este aproape gata adaugam cateii de usturoi tocati marunt, apoi ficateii curatati si spalati.Adaugam supa de carne peste ei si ii lasam la foc mic sa se patrunda bine si sa scada supa.

Dupa ce supa a scazut la jumatate adaugam vinul rosu si lasam sa fiarba pina iese taria vinului, pina se evapora.

Cand este gata adaugam patrunjelul verde tocat si asezonam.Acum si nu inainte , pentru ca altfel ficatul se inatreste.

Servim ficatelul  cu sos ,ca atare sau linga o portie de mamaliguta sau un colt de paine proaspat scoasa din cuptor.

Pofta mare sa aveti !

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de curcan in sos de vin rosu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu iaurt și ciocolată - Rapid, ușor și delicios

pe 19.09 la 15:51

Brownie cu Oreo - Desertul ciocolatos și savuros

pe 19.09 la 15:30

Pilaf cu ciuperci - Simplu, rapid și gustos

pe 19.09 la 11:01

Plăcințele cu cartofi, la tigaie

de RODIMUR 8

pe 18.09 la 15:13

Sote de ciuperci pleurotus - Rețeta simplă și savuroasă

pe 18.09 la 11:14

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]