Ficatei de pui cu sos de vin si cus-cus

de Panacris in Ficat, 30 Iul 2012 | 4936 vizualizari

 

O manacarica rapid de preparat pe canicula!:)

 

INGREDIENTE

  • ficatei de pui 500g,
  • ulei de floarea soarelui 30 ml,
  • vin alb demisec 300 ml,
  • sare iodata,
  • faina alba de grau 3 linguri,
  • smantana de gatit 200 ml,
  • usturoi 4 catei,
  • parunjel verde 1 legatura,
  • apa 500 ml,
  • cus/cus 200g.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei de pui cu sos de vin si cus-cus:

Ficateii de pui se curata se spala si se pun la prajit,la foc puternic in putin ulei, cca. 10 minute, rumenindu/se pe fiecare parte. Se scot din tigaie si se lasa la cald. In sosul ramas se pune vinul se aduce la punctul de fierbere, se adauga faina si smantana, amestecandu-se continuu, la foc mic, ca sa nu faca cocoloase, cca 5 minute. La final se adauga usturoiul curatat, tocat marunt si patrunjelul, de asemenea. Se mai lasa sa fiarba cca. 2 minute ptr a se impreuna gusturile.

Intre timp se pune apa la fiert cu putina sare, dupa ce a clocotit se da deoparte, se pune cus-cusul si se lasa sa se umfle acoperit, ca. 15 minute. Se strecoara de surplusul de apa, daca mai este, si se serveste ca si garnitura langa ficatei. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui cu sos de vin si cus-cus" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Banana bread cu afine si nuci

de oanapl 8

ieri la 20:13

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

pe 19.12 la 16:08

Cornulețe fragede cu migdale - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 19.12 la 15:06

Rețeta de gogoși pufoase, bune ca la mama acasă

pe 19.12 la 12:51

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]