Ficatei de pui cu usturoi si mamaliga

de cristina1985 in Ficat, 4 Mai 2019 | 2031 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g ficat de pui
  • 4-5 catei de usturoi
  • sare
  • ulei
  • apa
  • Optional:
  • patrunjel
  • Pentru mamaliga:
  • 840 ml apa
  • 166 g malai
  • sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei de pui cu usturoi si mamaliga:

Ficateii de pui se curata de pielite, se tin in apa rece si se pun in frigider (cu tot cu apa, cam 15 minute). Apoi se scurg.

Se calesc in putin in ulei, pana se intaresc si nu se mai vede sangele, apoi se toarna apa, cat sa-i acopere si sare. Se fierb 1 ora (cu capac), timp in care mai adaugati apa, dar nu multa. Spre sfarsit, se lasa sa se evapore lichidul. Se curata cateii de usturoi, se taie marunt si se adauga peste ficatei.Se calesc in uleiul ramas, iar daca nu este suficient, mai adaugati. La sfarsit puteti adauga patrunjel tocat (eu nu am pus).

Mamaliga: Se fierbe apa, se adauga sare si malaiul in ploaie, amestecand repede. Se fierbe 15 minute (timp in care amestecati).

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui cu usturoi si mamaliga" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu ficatei de pui