La astfel de preparate, trebuie avut în vedere ce fel de bacon folosim.
Mie îmi place cel afumat, chiar daca este mai sărat, nu mai adaug sare la celelalte ingrediente, decât cu măsură.
Sunt tare buni acești ficăței de pui înveliți în bacon și merg de minune cu niște cartofi natur, piure, orez sau orice garnitură.
Mai întâi, curățăm ficățeii de pui, îi spălăm și îi scurgem, apoi îi fierbem în apă clocotită cu puțină sare, doar până se pătrund cam trei sferturi.
Nu îi fierbem definitiv, pentru că se vor mai prepara și împreună cu baconul, la cuptor.
Scurgem, apoi, ficățeii, îi clătim cu apă călduță și îi lăsăm să se tempereze ușor, într-o sită.
Îi condimentăm cu piper, boia de ardei dulce și iute și cu puțin cimbru, sau cu condimente după gustul fiecăruia.
Înfășurăm ficățeii de pui în feliile subțiri de bacon, punând câte două sau chiar trei felii de bacon la câte un ficat.
Dacă ficatul este mic, așezăm chiar două bucăți într-un rulou de bacon.
Așezăm rulourile în tava tapetată cu hârtie de copt și le dăm la cuptor până când sunt bine rumenite.
Noi i-am servit cu cartofi natur, pe care i-am fiert în supa în care au fiert ficăteii și i-am asezonat cu mult pătrunjel verde, în timpul servirii.
Pot să spun că sunt tare de efect acești ficăței de pui înveliți în bacon și merită introduși ca și aperitiv, la o masă festivă.
Să vă fie de folos!
1
Nu e nevoie de grăsime în tavă, ficățeii se vor coace în mantaua de bacon, care se va strânge frumos în jurul lor.