Ficăţei în sos de roşii, cu mămăliguţă

de Ina in Ficat, 12 Dec 2010 | 7161 vizualizari

 

Imaginile spun totul...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ficat de pasare
  • 5 linguri cu ulei de masline
  • 200 ml. suc de rosii
  • 4 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • curry
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficăţei în sos de roşii, cu mămăliguţă:

      Ficatul se spala bine in apa rece, apoi se opareste pentru a se indeparta mai usor  surplusul de  sange . 

      In tigaia incinsa asezam bucatile de ficat, pe care le stropim cu putin ulei de masline. Acoperim cu un prosop de hartie si lasam sa se rumeneasca bine, intorcand ficatul pe toate  partile pentru rumenire uniforma.

      Cand ficatul este rumen, presaram sare, piper, curry, apoi adaugam sucul de rosii si o ceasca cu apa fierbinte. Lasam sa fiarba pana scade sosul, adaugam usturoiul feliat si mai lasam pe foc 2-3 minute. In tot acest timp avem grija sa intoarcem ficatul pentru a fi mai bine patruns de sos .

      Oprim focul si decoram cu patrunjel verde tocat marunt.

      Servim cu mamaliguta calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficăţei în sos de roşii, cu mămăliguţă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (46)

gaby_duceag 1

01.01.2011, 12:05

Sa te mai urez si aici? La multi ani! sor-mea))

Ina 1

02.01.2011, 12:34

Multumesc mult de urari! Un an fericit si voua!!!!

Adelutza12 1

30.04.2011, 13:36

ce bine arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

Spaghete cu roșii și zucchini - Savuroase și rapide

pe 27.06 la 09:51

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ficat de rata in crusta crocanta