Ficatei pane

de Dana Cristea - pusikmea in Supe/Ciorbe, 28 Feb 2010 | 5928 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g ficatei
  • 1-2 oua
  • faina,
  •  sare,
  • piper
  • ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei pane:

1. Ficateii se spala si se curata de pielite.
2. Ouale se bat cu sare si se integreaza faina, ca pentru snitele. Cel mai usor este sa se prepare amestecul din 1 - 2 oua, se adauga faina pana obtinem o pasta groasa in care cocoloasele se sfarama usor cu furculita.
3. Se pune o tigaie cu ulei pe foc.
4. Ficateii se trec prin faina sau prin faina amestecata cu piper rasnit si sare, apoi prin compozitia de ou cu faina. Ficateii se aranjeaza apoi in tigaie, in uleiul incins. Acoperim tigaia cu un capac intrucat ficateii pane stropesc in timpul prajirii.
5. Dupa 3 - 5 minute se intorc ficateii pane pe partea cealalta si se mai lasa pe foc aproximativ 3 - 5 minute. Sunt gata cand amestecul de ou este inchegat pe toate partile si are culoarea aurie.
6. Se scot ficateii pane din tigaie. Se lasa cateva minute sa se scurga excesul de grasime pe un servetel, apoi se pot servi alaturi de legume .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei pane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Frigarui cu ficatei de pui