Ficatei si pipote in sos de usturoi

de Dana Cristea - pusikmea in Ficat, 6 Ian 2012 | 10219 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g ficatei
  • 500 pipote
  • 3 linguri tocana de legume
  • 2 capatani ustutoi
  • sare
  • piper alb
  • patrunjel
  • 4 linguri ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei si pipote in sos de usturoi:

Spalam si curatam ficateii si pipotele de pielite. Lasam ficateii in apa rece 15 de minute ( pentru a iesii sangele din ei )

Intre timp punem pipotele la innabusit in 2 linguri de ulei de masline, intr-o tigaie mai inalta pe care o vom acoperii cu un capac. Dupa ce s-au scurs bine ficateii, ii punem peste pipote. Lasam pana se fragezesc si pipotele si ficateii, dupa care le punem intr-o strecuratoare, insa nu aruncam zeama..

Intr-o alta tigaie punem 2 linguri de ulei de masline, usturoiul pisat si adaugam pipotele si ficateii. Lasam sa se rumenasca usor, apoi adaugam tocana de legume si zeama in care au fiert, atat cat sa acopere pipotele si ficateii. Lasam pe foc pana scade din zeama si se formeaza sosul. Condimentam cu sare si piper si asezonam cu patrunjel.

Servim cu mamaliguta calda si muraturi. Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei si pipote in sos de usturoi" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Sufleu de ficat