Flan cu branzeturi

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 4 Aug 2014 | 6325 vizualizari

 

O minunatie extrem de gustoasa.....care se asorteaza perfect cu-o bere rece!

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina( nu se supara nimeni daca e si integrala)si in plus o mana plus pentru infainat
  • 250 gr unt gras( 85%)
  • 2 oua( ideal daca sunt de la pasari de curte)
  • 3 linguri pline de iaurt grecesc( 10%)
  • un praf bun de sare
  • Umplutura:
  • 350 gr branza (doua feluri am pus eu, una telemea si una mai cremoasa)
  • 200 gr cascaval (tot doua feluri)
  • 50 gr emmental razuit
  • 1 ou si 1 galbenus
  • 1 albus
  • turmeric
  • 3 linguri smantana grasa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Flan cu branzeturi:

Blatul flanului este unul extraordinar avand consistenta asemanatoare cu cea a alautului foietaj.

Se va lucra cu untul rece si taiat in felii subtiri, astfel incat nu va mai fi nevoie sa mai lasam aluatul la frigider.

Se adauga ouale, iaurtul, praful de sare si vom incepe sa adaugam faina si sa framantam aluatul, dureaza in jur de 3 sau 4 minute. Vom observa ca devine usor lipicios si vom mai pune o mana de faina cu care vom infaina bine coca si o mai framantam inca 30 de secunde.

Pe o foaie de copt sau o suprafata de intins, punem faina si infainam bine, apoi punem aluatul il infainam deasupra si-l vom intinde cu sucitorul bine infainat.

Intindem cat forma, eu am folosit tavita de la forma dreptunghiulara cu inel culinar. Asezam aluatul in tavita( eu am pus cu tot cu faia de copt, unde l-am intins direct)

Intre timp preparam umplutura.

Amestecam ouale cu branza razuita( sau faramitata), cu 100 de grame de cascaval si cu smantana.

Punem umplutura pe foaia intinsa pe care o vom unge cu un albus batut,  avand grija sa rdicam foarte putin marginile.

Deasupra razuim restul de cascaval si emmental si presaram turmericul din belsug.

Coacem flanul pentru 30 de minute la 200 de grade sau pana vedem ca se rumeneste frumos...ah, ce deliciu...garantez! :))))

Se face atat de rapid, simplu si este incredibil de gustos! V-am promis si berea rece :))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Flan cu branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv rasucite cu telemea