Floricele cu carne

de Miha in Aperitive / Garnituri, 22 Noi 2009 | 6370 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 150 ml lapte
  • 1 lingurita drojdie
  • 1 linguri ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 cani faina
  • Pentru umplutura:
  • 1/2 piept de pui
  • 3 catei usturoi
  • 1 ceapa mica
  • patrunjel
  • 1 ou
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare si piper
  • boia de ardei si nucsoara
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Floricele cu carne:

Aluat:

Toate ingredientele le-am pus la masina de paine, la programul de framantare+dospire.

Umplutura:

Carnea se toaca impreuna cu ceapa, usturoi, ulei de masline, ou,ierburi si condimente.

Se intinde aluatul, nu foarte gros si se taie cu o forma rotunda, in numar par. La jumatate dintre ele le facem o gaura la mijloc, iar pe celelalte punem umplutura. Acoperim cu turtitele gaurite :) si presam marginile cu furculita.

Se ung cu galbenus de ou si gaura se umple cu cascaval ras amestecat cu telemea. Sau cu susan. Sau cu cate o maslina. Dupa preferinta.

Se dau la cuptor la foc mediu, pana se rumenesc.

Dupa o idee preluata de la  Laura Sava. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Floricele cu carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci la cuptor cu piept de pui si cascaval