Focaccia cu masline

de adasev12 in Pizza, 28 Iul 2011 | 5449 vizualizari

 

reteta italiana

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • un praf de drojdie§( un fel de praf de copt, dar e cu drojdie, special pt pizza ...vezi foto)
  • 4 lg ulei extravergin de masline+2 lg +2 lg
  • 70 g masline verzi fara sambure
  • 70 g masline negre fara sambure
  • 200 ml apa rece
  • o l-ita sare
  • o l-ita zahar
  • 125 g mozzarella
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu masline:

Se pune faina intr-un vas, se amesteca sarea, zaharul si praful de pizza si se distribuie peste faina. Se pune uleiul, maslinele taiate felii si  si mozzarella taiata cubulete mici, apoi se adauga treptat apa rece( eu am folosit usor mineralizata, pt un plus de pufosenie...) Se amesteca bine totul.

Se rastoarna pe masa de lucru si cu mainile mereu umezite cu ulei se framanta bine. Aluatul o sa fie moale si lipicios, de aceea trebuie sa folositi ulei. Se pune apoi aluatul intr-o tava ( reteta spune sa fie rotunda cu diam de 30...eu nu am avut rotunda si am pus-o in una dreprunghiulara de 30 pe 24) si se  intinde cu mainile. Deasupra se apasa putin cu degetele sa fie asa mai denivelata apoi se mai pun 2 linguri de ulei si se sareaza.

Am uitat sa specific ca si tava trebuie unsa cu 2 linguri de ulei... Se da la cuptorul preincalzit la 200-220 pt 15-20 minute.

Pofta buna!

P.S. e mult mai buna dupa ce se raceste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]