Focaccia cu usturoi si rozmarin

de RoXx in Piine, 20 Mai 2014 | 5528 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 450 gr. faina
  • 250 ml. apa calduta
  • 40 gr. drojdie proaspata
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita sare de mare
  • 2 catei de usturoi
  • 20 gr. rozmarin
  • ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu usturoi si rozmarin:

Se formeaza o maia din drojdie, putin din apa calduta, zahar si sare. Se pune peste restul de faina, se pune si restul de apa si se framanta. Peste, se pun 1-2 linguri ulei de masline si se mai framanta putin. Se lasa la dospit 1 ora in castronul in care s-a framantat si se acopera cu un prosop. Dupa ce a trecut 1 ora, se pune intr-o tava pe hartie de copt si se intinde. Se pune deasupra ulei de masline, sare de mare, usturoiul taiat bucatele si rozmarinul.

Se mai lasa in tava la dospit inca 1 ora, dupa care se introduce la cuptor pentru 15-20 de minute la foc mediu.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu usturoi si rozmarin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

Salată caldă de ouă - Rețeta ingenioasă și delicioasă

pe 15.05 la 08:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine cu seminte de dovleac