Focaccine cu branza

de simona72 in Pizza, 20 Noi 2015 | 4024 vizualizari

 

Desigur, este o reteta reinterpretata :) Le-am vazut si gustat intr-o cafenea/brutarie patronata de niste baieti italieni. Mi-a placut pe loc atat locatia in sine cat si produsele servite. Fac baietii o cafea super buna si te servesc cu produse italienesti, retete bine pastrate. Le-am cerut reteta si m-au refuzat politicos :))Mi-a placut in mod deosebit ca daca vroiai o combinatie de pizza ei ti-o faceau pe loc, indiferent cat de trasnita era combinatia ta. Nici ale lor nu erau clasice) deci, fix pe gustul meu. Aceste focaccine se terminau cel mai repede, erau bestiale. Dupa 5 bucati m-am oprit cu greu :) Intr-o dupa amiaza mohorata m-am hotarat sa le fac si eu. Am scos produsele pe care vroiam sa le folosesc pe masa si pe loc m-am hotarat ce vreau sa fac. Am optat pentru un aluat cu branza dulce de vaci, proaspata, pentru ca am mai folosit acest aluat si mi-a placut foarte mult. Cat despre ce se pune deasupra, asta vine de la sine…puneti ce va place!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 400 gr branza proaspata de vaci
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 70-80 ml ulei de masline extravirgin
  • 400-450 gr faina alba
  • ½ cub mic de drojdie proaspata
  • Pentru deasupra:
  • Gorgonzola
  • Rosii
  • Masline Kalamata fara samburi
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccine cu branza:

Pentru aluat: l-am facut la masina de paine, iar pentru asta am folosit o branza proaspata de vaci, facuta in casa, cu cateva minute inainte scursa de zer. Am pus branza in cuva masinii, am adaugat, sarea, zaharul, uleiul, faina si deasupra drojdia sfaramata intre degete in bucatele mici. Am setat masina pentru framantat, 15 minute si am lasat-o sa-si faca treaba. Va rezulta un aluat usor moale, putin mai moale ca cel de paine. Am uns un castron cu putin unei, am pus aluatul in castron, am pulverizat peste aluat putin ulei, am acoperit cu folie alimentara si l-am lasat la loc caldut la dospit 20 minute. Aluatul nu-si va dubla volumul, dar va creste suficient.

Pe masa de lucru usor infainata, se pune jumatate din aluat. Se intinde cu sucitorul o foaie de 0,5 cm grosime. Se decupeaza cu o forma/pahar cercuri si se pun in tava tapetata cu hartie de copt.  In mijlocul cercurilor din aluat se pune cate un cubulet de gorgonzola sau rosie/maslina. Se da tava la cuptorul incins la 175 grade pentru 10 minute. Le-am servit calde, fierbinti ca nu am mai avut rabdare :)) 

TIPS-URI

1

Faina se pune in functie de cat de zeroasa este branza…daca este o branza prea uscata adaugati putina apa calda/lapte, daca este prea umeda adaugati mai mult sau mai putina faina

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccine cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Rocsi 1

21.11.2015, 18:25

Cat de bune trebuie sa fie!

mirela0911 1

22.11.2015, 15:48

Ce frumuseti ai facut, Simo!

jolygina 1

14.04.2016, 00:48

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Kind of Crostini