Foi de napolitana cu crema caramel (Foi Lica)

de Alexandra Burz in Prajituri, 21 Dec 2013 | 19269 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi napolitana din comert
  • 500 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 3 oua
  • 250 gr nuci macinate
  • 1-2 linguri de cacao (optional)
  • 2 esente rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi de napolitana cu crema caramel (Foi Lica):

Se mixează jumătate din cantitatea de zahăr şi ouăle, până la omogenizare.

Restul de zahăr se pune într-un vas şi se caramelizează la foc mediu, până când capătă o nuanţă aurie

Se ia vasul de pe foc

Peste caramel se pun untul, nucile, romul şi, opţional, o lingură de cacao amestecandu-se bine

 Se încorporează compoziţia rezultată în amestecul de ouă şi zahăr şi se fierbe totul pe foc timp de 5 minute amestecand continuu sa nu se prinda

 Se aşază pe un dog o foaie de napolitană, se unge cu o parte din crema caramel, peste se pune altă foaie de napolitană care se unge cu cremă. Se repetă operaţiunea până când se termină foile.

 Deasupra prăjiturii se aşază ceva greu şi se presează bine, pentru a ne asigura nu există goluri de aer.

Se serveste prăjitura după minimum 3 ore.

TIPS-URI

1

o parte din nuci pot fi si taiate marunt in locul celor macinate

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi de napolitana cu crema caramel (Foi Lica)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă

pe 14.11 la 14:04

Omletă cu ceapă și bacon - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 14.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]