Foi de napolitane umplute cu crema de biscuiti

de Panacris in Dulciuri, 22 Feb 2015 | 7969 vizualizari

 

Simplă și de efect, asta dacă aveți răbdare până a doua zi ;)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • Foi de napolitane 5 bucăți,
  • Biscuiți populari 300 g,
  • Lapte 300 ml,
  • Zahăr 300 g,
  • Pudră de cacao 2 linguri,
  • Esență de rom ½ fiolă,
  • Unt 200 g,
  • Dulceață de merișoare 1 borcan.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi de napolitane umplute cu crema de biscuiti:

Se pune laptele  împreună cu zahărul, la fiert într-un vas cu fundul dublu, la foc mic, amestecându-se continuu, lăsându-se la fiert până ce se obține consistența unui sirop. Se adaugă biscuții mărunțiți cu ajutorul robotului, lăsându-se la fiert cca. 3 minute, amestecându-se continuu până ce se înglobează. Se adaugă unutul frecat spumă, esența de rom, pudra de cacao și dulceața, amestecându-se ușor până se înglobează toate ingredientele. Foile de napolitane se ung cu această cremă, așezându-se unele peste celelalte. Deasupra prăjiturii se așează o greutate și se dă la rece până a doua zi, când se taie în pătrățele sau romburi. Spor, răbdare și poftă bună! ;)

TIPS-URI

1

Prăjitura se poate înnobila cu glazură de ciocolată, dar noi am trecut peste această etapă, poate data viitoare ;)

2

se poate folosi orice dulceață de fructe, preferabil ar fi una dulce-acrișoară, gen vișine, măceșe, afine ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi de napolitane umplute cu crema de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura furnicuta