Foi de tortilla - reteta de baza

de Angelina_Elena in Piine, 27 Oct 2012 | 15826 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 g faina
  • 10 g drojdie proaspata
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 lingura unt sau 40 ml ulei
  • 1 varf de lingurita de sare
  • lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi de tortilla - reteta de baza:

Faina se pune intr-un vas, se adauga sarea, apoi drojdia si zaharul dizolvate in putin lapte caldut.

Incepem apoi sa framantam, adaugand putin cate putin laptele.

Trebuie sa framantam pana obtinem un aluat elastic.

La final adaugam uleiul si framantam bine pana cand aluatul nu se mai prinde de mana.

Se impartea aluatul in 6 parti egale, dupa care se intinde fiecare bucata de aluat intr-o foaie rotunda si se coace intr-o tigaie de teflon, fara ulei in ea.

Nu se fac greu si sunt foarte bune.

Se servesc cu diverse umpluturi, noi le-am servit umplute cu piept de pui si legume.

TIPS-URI

1

Nu intindeti foaia foarte subtire, si puteti sa folositi unt in loc de ulei, cum a spus si Gabytza!

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi de tortilla - reteta de baza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tortilla