Foi de tortilla - reteta de baza

de Angelina_Elena in Piine, 27 Oct 2012 | 16737 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 g faina
  • 10 g drojdie proaspata
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 lingura unt sau 40 ml ulei
  • 1 varf de lingurita de sare
  • lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi de tortilla - reteta de baza:

Faina se pune intr-un vas, se adauga sarea, apoi drojdia si zaharul dizolvate in putin lapte caldut.

Incepem apoi sa framantam, adaugand putin cate putin laptele.

Trebuie sa framantam pana obtinem un aluat elastic.

La final adaugam uleiul si framantam bine pana cand aluatul nu se mai prinde de mana.

Se impartea aluatul in 6 parti egale, dupa care se intinde fiecare bucata de aluat intr-o foaie rotunda si se coace intr-o tigaie de teflon, fara ulei in ea.

Nu se fac greu si sunt foarte bune.

Se servesc cu diverse umpluturi, noi le-am servit umplute cu piept de pui si legume.

TIPS-URI

1

Nu intindeti foaia foarte subtire, si puteti sa folositi unt in loc de ulei, cum a spus si Gabytza!

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi de tortilla - reteta de baza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

ieri la 22:24

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

Biscuiți brownie - Gustul delicios care te cucerește

pe 11.12 la 10:46

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]