Foietaj cu cirese

de diaconta in Prajituri, 21 Iun 2011 | 14009 vizualizari

 

A venit randul cireselor sa ne incante simturile si sa ne potoleasca pofta de fructe.Pentru ca am fost direct la sursa,adica in cires,am facut multe bunatati,adica prajituri,compot,gem si inca mai am cateva idei.....

 

INGREDIENTE

  • aluat de foietaj
  • 300 gr cirese
  • 300 ml sirop de visine
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 3 linguri zahar
  • ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj cu cirese:

Se scot samburii din cirese si se pune peste ele zaharul.Budinca se amesteca cu putin sirop cat sa fie destul de fluida.Restul de sirop se pune peste cirese intr-o cratita si se pune pe foc.Cand fierbe se adauga budinca si se fierbe,amestecand pana cand se ingroasa suficient.

Se intinde aluatul de foietaj (l-am cumparat,nu ma certati prea tare)apoi se pune umplutura de cirese si se ruleaza.Se unge cu ou deasupra,se fac cateva crestaturi si se pune in cuptorul incins aproximativ 30 de minute.

Se presara cu zahar pudra si mai putem adauga si niste fructe...parca tot nu's prea multe.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

diaconta 1

26.06.2011, 15:04

Corina,cu siguranta ar fi bun pe unde umbli,ca mi-a fost dor de tine

adry88 1

02.07.2011, 16:38

place

Lau 1

02.07.2011, 23:15

bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

ieri la 17:53

Garnitură italienească de păstăi - Rapidă, gustoasă și aromată

ieri la 09:40

Tiramisu cu Oreo - Desertul delicios care te cucerește

pe 03.09 la 10:18

Tartă cu fructe de pădure - Pufoasă, dulce și aromată

pe 02.09 la 08:16

Tarta cu porumb si mozzarella

de Rocsi 9

pe 01.09 la 20:21

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu crema de vanilie, mascarpone si cirese