Foietaj cu prune

de adasev12 in Dulciuri, 31 Oct 2012 | 8777 vizualizari

 

le-amfacutcam de multisor, deci nu mai am...sorry...dar mai pot face, cu dulceata de prune pt doritori.

 

INGREDIENTE

  • aluat de foietaj
  • prune
  • scortisoara
  • zahar
  • stafide
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj cu prune:

Aluatul de foietaj se lasa la decongelat la temperatura camerei. Stafidele se pun in apa calduta cu esenta de rom, cam 15 minute, sa se hidrateze.

Prunele se spala, li se scot samburii si se presara cu zahar si scortisoara si se lasa si ele asa 15 minute. 

Se desface aluatul cu grija si se taie  patrate, se ia o pruna si se umple cu stafide, se pune pe bucata de aluat apoi se pliaza. Se lipesc bine marginile folosind o furculita cu care presam marginea.

Se incinge  o cratita cu ulei si se  prajesc la foc iute. Se scot pe un servet absorbant...vor fi ceva mai uleioase...dar au un gust super bun!

Se pot da si la cuptor...varianta mai sanatoasa, dar cu asteptare mai lunga. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura rasturnata cu prune si scortisoara