Foietaj cu smochine

de Mihaela11_jo in Prajituri, 24 Oct 2014 | 4270 vizualizari

 

Am gasit pe site-ul Romania Mama o reteta super apetisanta de foietaj cu smochine .

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de aluat de foietaj ( 250g) care contine 10 foi de 10/10 cm
  • 10-15 smochine
  • 75 g fulgi de migdale
  • 75 de g zahar tos
  • 75 g unt moale
  • 1 ou
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj cu smochine:

Intr-o tigaie anti-aderenta se prajesc fulgii de migdale pana iau o culoare aurie. Se maruntesc intr-un mixer, apoi se adauga untul moale si zaharul si se mixeaza pana se omogenizeaza. Se adauga si oul.

Foile de foietaj se aseza in tava tapetata cu hartie de copt si se ung cu pasta astfel obtinuta, lasand o distanta de cca 1 cm de la marginile foii.

Smochinele se feliaza si se aseaza pe foile unse cu pasta de migdale. Se dau la cuptorul incalzit in prealabil la 200 de grade Celsius cca 20 de minute sau pana se rumenesc.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu smochine" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Brioșe cu căpșuni