Foietaj pentru tarta

de Ligia Bxl in Dulciuri, 29 Sep 2013 | 8398 vizualizari

 

e mai buna,consistenta si sanatoasa ca cea din magazin,va garantez :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru 2 foi de tarta:
  • 1 cana de apa
  • 4 linguri de ulei
  • faina ptr un aluat nici moale nici tare
  • putina sare
  • Pentru ungerea foilor:
  • 250 gr de unt bio
  • 7 linguri de faina
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj pentru tarta:

Se face un aluat din apa,ulei,sare si faina se amesteca bine toate ingredientele.Dupa ce sa format o coca nici moale nici tare se imparte indoua parti,apoi pe rand se intinde cate o foaie si se ung cu untul topit amestecat cu cele 7 linguri de faina si se ruleaza.Se dau la frigider 20 de minute sa se intareasca,apoi se scot si se amesteca bine fiecare in parte,se intind foi cu ruloul in forma rotunda sau dupa preferinte,se pune in tava de tarta si se pune un lantic de inox ptr a nu se umfla coca,eu ca sa fiu sigura ca nu se umfla am si intepat-o cu furculita.Se da la cuptor pentru coacere cateva minute.

Se pot face tarte dulci sau sarate cu acest aluat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj pentru tarta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 10.11 la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]