,,Retete inspirate de toamna"
Fiul meu, rudele, prietenii, imi stiu dragul de a prepara si a testa diverse bunatati. Asa ca ma trezesc cu tot felul de ingrediente sau mixuri care imi sosesc din locuri exotice. De aceasta data am fost cadorisita cu un mix de condimente tunisiene pentru vita, pui, peste. O bucata frumoasa de vitel i-a venit randul sa fie dezmierdata cu un mix de rozmarin, busuioc, oregano, chimion si chili.
Pofta pentru aceasta reteta mi-a fost incitata de Dya https://www.bucataras.ro/retete/friptura-de-vitel-cu-cartofi-copti-57122.html. Eu am folosit condimente tunisienie si in plus hrean. Am ,,, actualizat -de toamna " reteta cu bobite de struguri care au dat un contrast gustativ dulce cu restul preparatului.
Obtineti cum spun unii, o friptura la caserola :D buna de servit acasa, cat si in deplasare. Noi am impachetat tava si am servit cu prietenii la gradina.
1
Cand doriti sa prajiti o bucata de carne si sa fie frageda, amestecati untul cu ulei. Untul folosit singur se arde.
2
Nu sarati carnea de vitel inainte de prajire, doar dupa. Astfel ea va fi mai frageda.
3
Usturoiul prea prajit se arde si devine amarui.
4
Folositi la preparare un vin de calitate, ca cel pe care il serviti la masa. Un vin bun face mancarea buna, unul prost o strica.
5
Decorati frumos ce preparati. Nu uitati, asfel mancarea va fi si mai apetisanta.