Friptura Cadou

de epurasha2bb in Vita, 29 Apr 2010 | 4850 vizualizari

 

vitel cu perje ...

 

INGREDIENTE

  • 2 fileuri muschi de vitel,
  • 1 ceapa,
  • 3 graunti de usturoi,
  • 1 morcov,
  • 5-6 ciuperci champignion,
  • 1 tulpina de praz,
  • 1 ardei gras rosu, 
  • 1 mana de perje(prune uscate),
  • 2-3cartofi.
  • rosii cherry
  • rom/coniac
  • condimente/rosii uscate, busuioc uscat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura Cadou:

Se bat bine cele 2 fileuri de muschi de vitel, se ung cu putin ulei de masline.Se curata legumele si se taie toate cubulete.Se calesc in 4 linguri de ulei incinse in wok.Spre sfarsit adaugam  niste rosii uscate si busuioc, (condiment Kotanyi)Apoi se pune in mijlocul fiecarui file amestecul calit si se ruleaza intai marginile lungi spre interior, apoi si capete se aduc unul peste altul ca un pachetel.Se infasoara apoi in hartie de copt si se pune in tava la cuptorul preincins.Deasupra puteti pune ramurici de cimbru si rozmarin, ardei iute si ce va mai place.Se lasa sa se rumeneasca cam 40 de minute la foc potrivit.

Apoi se scot pachetelele, se desface hartia si se servesc ca un cadou infasurate in suvite de praz lungi inmuiate la aburi si legate cu fundita.Se pun alaturi perje inmuiate putin in apa cu putin rom/coniac, rosii cherry si cartofi fundite copti la tava.(Se taie cartofii felii si apoi in diverse forme festive, stelute, fundite, braduti , cum va place.Se pun in tava cu putin ulei si apoi se vor servi ca garnitura)

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura Cadou" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

mihaelar63 1

30.04.2010, 17:53

multumesc ,baiatul meu cand era mic zice ,, babitza ''

epurasha2bb 1

30.04.2010, 18:12

si a mea a mare mai poceste cateva cuvinte,uneori credca face intentionat sa radem noi!zice cociolata, magaliga si la foarfeca -foacasa, dar acum zice bine ca am corectat-o !

izulika 1

01.05.2010, 12:22

ce veverita norocoasa... ce are langa ea

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Escalop a la Zingara