Friptura Cadou

de epurasha2bb in Vita, 29 Apr 2010 | 5536 vizualizari

 

vitel cu perje ...

 

INGREDIENTE

  • 2 fileuri muschi de vitel,
  • 1 ceapa,
  • 3 graunti de usturoi,
  • 1 morcov,
  • 5-6 ciuperci champignion,
  • 1 tulpina de praz,
  • 1 ardei gras rosu, 
  • 1 mana de perje(prune uscate),
  • 2-3cartofi.
  • rosii cherry
  • rom/coniac
  • condimente/rosii uscate, busuioc uscat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura Cadou:

Se bat bine cele 2 fileuri de muschi de vitel, se ung cu putin ulei de masline.Se curata legumele si se taie toate cubulete.Se calesc in 4 linguri de ulei incinse in wok.Spre sfarsit adaugam  niste rosii uscate si busuioc, (condiment Kotanyi)Apoi se pune in mijlocul fiecarui file amestecul calit si se ruleaza intai marginile lungi spre interior, apoi si capete se aduc unul peste altul ca un pachetel.Se infasoara apoi in hartie de copt si se pune in tava la cuptorul preincins.Deasupra puteti pune ramurici de cimbru si rozmarin, ardei iute si ce va mai place.Se lasa sa se rumeneasca cam 40 de minute la foc potrivit.

Apoi se scot pachetelele, se desface hartia si se servesc ca un cadou infasurate in suvite de praz lungi inmuiate la aburi si legate cu fundita.Se pun alaturi perje inmuiate putin in apa cu putin rom/coniac, rosii cherry si cartofi fundite copti la tava.(Se taie cartofii felii si apoi in diverse forme festive, stelute, fundite, braduti , cum va place.Se pun in tava cu putin ulei si apoi se vor servi ca garnitura)

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura Cadou" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

mihaelar63 1

30.04.2010, 17:53

multumesc ,baiatul meu cand era mic zice ,, babitza ''

epurasha2bb 1

30.04.2010, 18:12

si a mea a mare mai poceste cateva cuvinte,uneori credca face intentionat sa radem noi!zice cociolata, magaliga si la foarfeca -foacasa, dar acum zice bine ca am corectat-o !

izulika 1

01.05.2010, 12:22

ce veverita norocoasa... ce are langa ea

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

ieri la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

pe 21.10 la 02:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]