Dupa ce am indurat caldura excesiva din bucatarie am multumirea ca a iesit o friptura deosebit de delicioasa. O recomand cu caldura ....dar nu cu caldura din bucatarie:))
Carnea se spala. Eu am taiat-o in doua ca nu-mi incapea asa intreaga (am folosit o ulcica de lut) Se condimenteaza cu sare, piper, amestecul de condimente, se freaca bine canea cu ele, se pune in vas, se adauga 2 linguri ulei de masline, crengutele de cimbru si o ceasca de vin rosu (nimic pretentios, am avut vin de tzara). Acoperim ulcica de lut cu capac si am dat-o la cuptorul incins la 160 grade pt 30 minute. Dupa cele 30 minute am intors carnea si am marit focul la 180 grade. Dupa alte 40 minute am intors din nou carnea am adaugat si cartofii curatati si taiati in jumatati sau sferturi, depinde cit de mari sunt cartofii. Am scuturat bine vasul pt a fi acoperiti cartofii de sosul din vas si am mai lasat la cuptor pina ce cartofii au fost bine facuti (dar nu zdrobiti). Am mutat carnea si cartofii in alt vas, am aruncat crengutele de cimbru(au ramas doar betele), iar in sosul ramas am adaugat o lingurita amidon diluata in 2-3 linguri de vin rosu.
Am pus sosul sa dea in clocot si apoi l-am pus peste carne si cartofi.
Pofta buna!!!!
1
zeama rezulata in urma fierberii carnii la cuptor cu toate mirodeniile si vinul da un gust deosebit mincarii. Pt a devenii un sos delicios este nevoie doar sa-l ingrosati putin