Reteta 'compusa' de Liviu, of course!
:)))
Cu felicitarile mele!
Se dezoseaza pulpele, se cresteaza in zona mai groasa.
Marinata: se mixeaza usturoiul cu sare, piper si vinul, incat sa se obtina o pasta. Se amesteca cu uleiul si condimentele.
Fiecare bucata de carne se freaca cu pasta pe partea crestata, apoi se picura un strop de otet, deci un sfert dintr-o lingura de otet la fiecare bucata:). La final, se freaca intre ele toate bucatile, sa se omogenizeze pasta si sa patrunda bine aromele in carne. Se lasa la rece minim 4-5 ore, ideal peste noapte.
Cand se scoate din frigider, carnea se pune intr-o sita sa se scurga zeama (pe care o pastram) intr-o farfurie.
Intr-o tigaie teflonata se pune untul si lingura de ulei de masline, dupa ce s-a topit untul se pune carnea bine scursa. Se perpelesc pe ambele parti la foc iute cam 5 minute. In zeama ramasa in tigaie, se pun ciupercile la foc tare, circa 10 minute.
Se aseaza bucatile de gasca intr-o tava, se adauga un pahar cu apa si marinata scursa din carne, astfel incat sa nu acopere carnea, se pune un capac, pentru a se inabusi. Se da la cuptor la 200 grade circa o ora. Se verifica dupa 30 minute, si daca apa scade, se completeaza cu cate putin vin rosu.
Dupa o ora, se adauga pasta de rosii si varza de Bruxelles, se stropeste cu vinul rosu si se da la cuptor inca 15 minute, apoi se adauga ciupercile calite, cu tot cu sosul din tigaie si se mai lasa la cuptor inca 15 minute, dupa care adaugam rosiile cherry, inca 10 minute si gata!:)
Pofta buna!
1
Se pune ulei de masline impreuna cu unt in tigaie, pentru ca untul sa-si pastreze culoarea si a nu se arde.
2
Pulpa de gasca se curata de grasimea evidenta, dar se pastreaza pielea. Are si ea savoarea ei!:))