Friptura de iepure

de mirela0911 in Iepure, 7 Iun 2020 | 4452 vizualizari

 

O friptura tare gustoasa, sanatoasa si rapid de preparat.
Eu am avut doar jumatate de iepure, dar a fost suficient.

 

INGREDIENTE

  • jumatate de iepure (atat am avut eu)
  • sare
  • piper
  • 1 ceapa alba
  • 3 catei de usturoi
  • 100 ml vin alb
  • 2 crengute rozmarin
  • 2 foi de dafin
  • 2 lg ulei de masline
  • cartofi pentru garnitura
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de iepure:

Se spala carnea si se portioneaza in bucati mai mici. Se condimenteaza cu sare si piper si se pun bucatile intr-un bol. Ceapa si usturoiul se curata si se taie bucati. Se pun peste carne. Se toarna vinul, ueliul si se adauaga crengutele de rozmarin si foile de dafin. Se toarna totul intr-o punga speciala pentru cuptor. Se da la frigider pentru 2 ore, timp in care se mai scutura continutul pentru a se intrepatrunde bine aromele.

Dupa cele 2 ore, se scoate de la rece si se lasa jumatate de ora la temperatura camerei. Se introduce punga la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru cca 1 ora. Se scoate din cuptor si se goleste continutul pungii intr-o tava si se da din nou la cuptor pentru inca jumatate de ora sau pana se rumeneste frumos carnea. Intre timp se mai stropeste carnea cu sosul din tava. Tot acum se adauga si cartofii taiati in jumatate sau in patru, in functie de cat de mari sunt acestia, fierti in prealabil pe jumatate in apa cu sare.

Cand sunt gata facute atat carnea cat si cartofii, se scoate tava din cuptor si se serveste cu mare pofta.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de iepure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

la 19:27

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Iepure fezandat la cuptor