Carnea se spala, se lasa bucata intreaga (nu se portioneaza pentru ca mielul este si asa prea fraged). Si nu vrem sa avem o friptura uscata, netaind carnea tot sucul va fi in interiorul carnii.
Condimentam cu sare si piper si asezam carnea intr-o tava. Ceapa se va curata si se va taia in bucatele de 2-3 cm si se va pune de jur imprejurul carnii. Adaugam si putin rozmarin si maghiran. Stropim cu vin alb, adaugam si o cana de apa si o dam la cuptor intai la foc mic pentru o ora, dupa care vom mari focul sa se rumeneasca frumos deasupra.
Din cand in cand deschidem cuptorul si stropim friptura. Se intoarce friptura pe ambele parti sa se rumeneasca. Scoatem friptura din tava, o portionam si se aseaza pe un platou.
Cu zeama care a ramas, se face un sos pentru friptura. Strecuram ce a ramas in tava, adaugam un pahar de apa, un pahar de vin alb si 2-3 linguri de bulion.