Friptură de miel

de botcrina in Oaie, 7 Mai 2013 | 3833 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de miel
  • 1 legătură de leuştean
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 150 ml ulei
  • 300 ml vin roşu
  • 1 lămâie
  • sare, piper după gust
  • 1 căpăţână usturoi
  • 100 g slănină afumată
  • delikat cu gust de legume
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptură de miel:

Se spală carnea de miel bine. Se curăţă usturoiul, slănina se taie felii subţiri,  apoi se împănează cu acestea carnea de miel.

Tocăm verdeaţa mai grosier.

Punem într-o tavă uleiul, adăugăm verdeaţa şi condimentele, după care rostogolim carnea de miel prin acestea, apoi stoarcem lămâia peste carne şi ce rămâne din aceasta  tăiem peste carne.

Încingem cuptorul la 190 de grade, punem carnea la prăjit, aproximativ 50 de minute.

Carnea se întoarce şi pe cealaltă parte ca să se rumenească bine.

Când este aproape gata turnăm vin şi mai lăsăm la cuptor circa 10 minute.

Îndepărtăm verdeaţa şi se serveşte călduţă cu aperitiv de care doriţi.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptură de miel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel