Friptura de miel

de papabundetot in Oaie, 14 Iun 2013 | 3585 vizualizari

 

Pentru ca am mai spus ca eu nu gatesc nici o carnita fara sa o marinez putin,la fel am procedat si la mielul de Paste,dupa o reteta postata la categoria “Baituri pentru carne”,am pregatit in prealabil si aceasta friptura de miel. Mai postez odata baitul de miel,pentru cine nu doreste sa mai caute in blog:

 

INGREDIENTE

Se ia o oala mare (care sa cuprinda intreaga cantitate de carne destinata fripturii si in care baitul sa acopere cu succes carnea).Avem nevoie de

  • 8-900 ml apa rece,
  • 100-150 ml otet de vin,
  • o sticla de 750cl vin alb demisec,
  • boabe de piper,ienibahar,
  • 3-4 frunze de dafin,
  • usturoi 3-4 catei taiati felii,
  • cateva felii de ceapa alba,
  • zeama de la o lamaie,
  • sare dupa gust (carnea isi va trage din apa sarea de care are nevoie ) si cateva boabe de coriandru usor zdrobite (pentru a-si elibera aroma).

Se lasa carnea in acest amestec de seara pana a 2-a zi si apoi se scoate, se sterge cu un prosop de bucatarie si se baga la cuptor.

Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel:

La cuptor am pus carnea intr-o tava adanca,ca sa ii pun si putin din baitul in care a stat,am acoperit cu o folie de aluminiu si am lasat-o ora si jumatate,apoi am verificat daca este bine patrunsa (la mine in familie nu mananca nimeni carne roz….asa cum apare ea in toate retetele culinare si in emisiunile de profil asa ca eu o gatesc bine facuta). Dupa timpul alocat,am incercat daca este facuta cu un varf de cutit,daca lichidul care se scurge este transparent,inseamna ca este gata si poate fi servita,daca nu o mai lasam. am pregatit farfuria de mai jos cu un chutney de smochine si cateva felii de castravete verde.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel la cuptor