Friptura de miel la tava

de Gusti in Oaie, 1 Mai 2009 | 23635 vizualizari

 

Reteta de friptura de miel la tava o preparam de Pasti, astfel ca pe masa pregatita pentru Sfintele Sarbatori Pascale nu lipseste mielul pregatit la cuptor cu garnitura de salata verde

 

INGREDIENTE

  • o pulpa de miel
  • usturoi verde
  • piper
  • sare
  • rozmarin
  • vin rosu sau alb
  • ulei
  • Pentru marinata:
  • 2 foi de dafin
  • usturoi vechi
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • cimbru
  • vin
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel la tava:

Reteta de Pasti, nu greu de preparat, friptura de miel la  la cuptor este delicioasa.

Se curata bine carnea, se pirleste pe ochiul de la aragaz, se curata de pielita, se spala cu apa si otet (sau lamiie). Se pune la marinat 24 de ore!

Se scoate, se scurge bine, se aseaza in tava, se pun condimentele (sare, piper, rozmarin, usturoi verde taiat marunt) se unge pulpa cu ulei si se stropeste cu vin (un pahar mare).

Se baga friptura de miel in cuptorul incins, iar pe parcurs se mai stropeste cu vin din cind in cind si cu sos din tava.

E gata cind pulpa e rumenita si cind furculita patrunde usor in carne!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel la tava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa

de vasimur 4

ieri la 15:08

Trigoane cu cremă mascarpone și fructe - Desert rapid și delicios

ieri la 08:23

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de miel reteta bihoreana