Friptura de miel marinata la cuptor

de ccris_ccris in Oaie, 9 Mai 2009 | 140729 vizualizari

 

O fripturica suculenta, aromata, numai buna de impresionat musafirii. Noi am pregatit-o la turta fetei, de Paste si am rupt gura targului cu ea... Bucatar sef: sotul meu!

 

INGREDIENTE

  • 2 kg carne de miel

  • Legumele pentru fierbere
  • 2 litri apa
  • 1 telina mica
  • 3 morcovi
  • 4 radacina patrunjel
  • 2 pastarnac
  • 2 cepe mijlocii
  • 1 capatana de usturoi uscat
  • 1/2 lingura de sare

  • Condimente pentru marinata:
  • 6 foi de dafin sfaramate
  • 2 linguri de coriandru macinat
  • 2 linguri de cimbru uscat
  • 2 lingurite boia dulce
  • 1 varf de lingurtia de piper macinat
  • 100 ml vin rosu
  • parte din zeama de la fierberea zarzavatului

  • Pentru tava
  • legumele de mai sus fierte
  • parte din zeama in care au fiert legumele
  • 100 ml vin
  • 100 g ulei de masline
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel marinata la cuptor:

Pasul 1: Pregatim carnea de miel: se spala, se curata de grasime si se portioneaza dupa preferinta. Se tine vreme de 2-3 ore in apa rece ca sa iasa sangele si sa se albeasca. Se scurge apa, apoi se introduce in alta apa cu otet pentru 6-8 ore (30 ml otet la 1 litru de apa).

Pasul 2: Facem marinata: zarzavatul se curata, se spala si se taie rondele, inclusiv usturoiul. Intr-o cratita potrivit de mare se amesteca zarzavatul, condimentele, 100 ml vin rosu, apa (2 litri) si se dau in fiert 10 minute, dupa care se lasa la racit. Se scot legumele, se tin la frigider si se pastreaza zeama. (atentie! nu se pune otetul la fiert).

O parte din zeama o punem cu bucatile de miel, adaugam condimentele pentru marinata (vezi ingrediente), acoperim vasul si lasam la marinat 24 de ore.

Cealalta parte din zeama in care au fiert legumele o pastram pentru momentul punerii la cuptor.

Pasul 3: Pregatim friptura: Intr-o tava destul de incapatoare se asaza bucatile de carne, legumele pe langa carne si se toarna lichidul ramas din prima faza a fierberii legumelor (atentie!  nu cel in care a stat carnea la fragezit), astfel incat legumele sa fie acoperite integral, uleiul, 100 ml vin rosu si se da la cuptor la foc potrivit pentru circa 2-2,5 ore.

La jumatatea timpul de coacere, bucatile de carne se intorc si se rasuceste si tava in cuptor.

Mod de servire: pe farfurie se pune o bucata de carne, 2-3 linguri de legume si se stropeste totul cu sos. Se adauga un fir-doua de ceapa sau usturoi verde.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel marinata la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

COMENTARII (38)

Constelatialeu 1

08.01.2014, 07:42

miki_a 1

08.01.2016, 11:45

La multi ani!!!!

AdrianaIliescu 1

21.03.2017, 20:31

Arata foarte bine!Am sa pregatesc si EU pentru masa de Pasti!Multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de berbecut