Friptura de oua

de ianculubita in Pui, 14 Aug 2013 | 7097 vizualizari

 

Am gasit aceasta reteta intr-o revista veche adusa din Franta si pentru ca poza arata superb,am incercat-o;acum va spun ca la viata mea,am facut multe fripturi cu tot felul de sosuri nationale si internationale dar aceasta friptura,acest sos m-a dat gata!!nu va imaginati,un sos fara alte condimente sa fie atat de bun;va sfatuiesc sa incercati si nu veti regreta!!

 

INGREDIENTE

  • 10 oua -eu am folosit de prepelita pentru ca sunt mai sanatoase
  • 10 felii subtiri de bacon
  • 1 piept de pui mai mare
  • sare
  • piper
  • 1/2 pahar de vin alb
  • 500 g rosii
  • 5-6 ciuperci mici
  • 50 g masline fara samburi
  • 100 ml ulei
  • 2 cartofi
  • 2 morcovi
  • patrunjel
  • ata de bucatarie
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de oua:

Punem ouale la fiert iar in acest timp feliem snitelul, batem usor cu ciocanul, condimentam cu sare, piper apoi taiem suvite cat poate fi infasurat un ou si le lasam deoparte. Ouale dupa ce au fiert le tinem in apa rece schimband-o mereu, astfel se curata foarte bine si usor. Fiecare ou il infasuram in cate o felie de bacon apoi in suvita de piept, legam oul cu ata de bucatarie asemenea unui pachet si le punem la prajit in ulei incins. Dupa ce s-au rumenit adaugam vinul, sare, piper dupa gust iar dupa ce s-a evaporat alcoolul adaugam piureul de rosii facut cu blenderul vertical, lasam sa fiarba 15-20 minute. Dupa acest timp adaugam ciupercile curatate, spalate, lasate intregi, maslinele si mai lasam la fiert 20 minute apoi oprim focul.

Scoatem ouale, taiem ata, punem pe farfurie oua cu taietura in sus, alaturi garnitura de cartofi si morcov fierte, taiate cubulete, sos si patrunjel verde deasupra.

Minunat si delicios!!

TIPS-URI

1

va sfatuiesc sa folositi oua de prepelita,dupa cum am spus sunt mai sanatoase dar si mai usor de manevrat

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de oua" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui intreg din supa aromat la cuptor