Friptura de porc cu legume la cuptor

de Tabita _ in Porc, 9 Mar 2013 | 10207 vizualizari

 

O friptura intotdeauna bine venita. Simplu si gustos.

 

INGREDIENTE

  • 600 g carne de porc
  • 3 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 3 cartofi marime medie
  • 1-2 mere
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • zeama de la o lamaie
  • 1 lingura otet
  • 2 linguri ulei de masline
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • amestec de condimente
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc cu legume la cuptor:

Am incins cuptorul la 220 ° C.

Am curatat si taiat legumele cubulete.

Am facut cateva crestaturi in carne si am frecat-o cu sare, piper, amestec de condimente, cimbru si usturoi zdrobit. 

Am pus carnea si legumele intr-un vas termorezistent.

Am adaugat peste carne otet, ulei de masline, zeama de lamaie si am acoperit toate cu apa. 

Am pus in cuptorul preincalzit pentru 1- 1 1/2 ore.

Am stins cuptorul si am mai lasat sa stea 30 de minute sa-si traga aroma din condimente.

Se scoate carnea si se serveste alaturi de legume. 

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se pot adauga difetite legume si mirodenii dupa prefetinta si ce aveti la indemana.

2

Se poate stropi carnea cu vin sau bere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Ceafa de porc la cuptor cu miere si mustar