Friptura de porc in saramura de bere

de Sidy in Porc, 11 Dec 2010 | 10647 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata de carne de porc( se poate folosi si alt fel de carne)
  • 2 cepe rosii
  • 2 frunze de dafin
  • 3-4 catei de usturoi
  • ceva nucsoara macinata
  • mustar
  • bere cam 0,5-1l
  • mirodenii dupa preferinta(seminte de chimen, coriandru maghiran, ienibahar-ce va place voua)
  • 4 lingurite coniac
  • 2 lingurite otet
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc in saramura de bere:

Ceapa si usturoiul se curata.
Ceapa se taie inele,usturoiul se taie/zdrobeste si se pun intr-un recipient incapator in care sa incapa carnea.
Se adauga frunzele de dafin,nucsoara(eventual mirodeniile dorite),otetul,coniacul si berea.
In aceasta saramura se pune bucata de carne care in prealabil s-a frecat bine cu piper si mustar.
Se acopera cu folie alimentara de nailon si se pune la frigider peste noapte.
A doua zi se scoate din saramura, se zvinta bine cu un servet de bucatarie si se freaca din nou cu ceva piper,eventual cu ceva din mirodenii si sare sau condimente de gratar care sa contina si sare.
Intr-o oala incapatoare se pune untura de porc sa se incinga bine si carnea se prajeste rapid pe toate partile.Se aseaza deasupra capacul oalei si se introduce in cuptorul preincins la 180°C pentru cam 2-2,1/2 ore.Din cind in cind se stropeste cu sosul din oala,sa nu se usuce..Cind este gata ,se portioneaza si se serveste dupa dorinta cu garnitura preferata.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc in saramura de bere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]