E prima oară când probăm carnea de ied, ieduță! Chiar e super bună, recunosc mai faină ca È™i carnea de miel, mai zveltă È™i fără un miros pregnant! 😉 O recomand cu drag! Noi am achiziÈ›ionat-o de la prieteni noÈ™tri @https://www.facebook.com/tarancutadinromania pe care îi recomand cu încredere! 😉
O rețetă simplă dar tare gustoasă!
Pulpele curățate de eventualii periÈ™orii ai ieduÈ›ei 😉 se pun într-un vas încăpător.
Toate mirodeniile se adaugă într-un vas, se completează cu ulei, vin È™i se amestecă energic, apoi se toarnă peste pulpele de ied. Se acoperă È™i se lasă la odihnă de dimineaÈ›a până seară sau chiar È™i două zile 😉
Pulpele marinate se scot din baiÈ›, se pun la gătit într-o tavă termorezistentă È™i se lasă la gătit cca. 4 ore la 150 grade în cuptor, sau la CrockPot cca. 6 ore la programul High, cca. 100 grade.
Friptura se servește cu garnitura preferaă sau doar cu o simplă salată, caldă sau chiar rece.
Spor și poftă bună! 😉