Este o friptura foarte frageda, gustoasa si imi place sa o pregatesc de sarbatori sau cu alte ocazii.
Spalam bucata de pulpa apoi o taiem felii grose cam de un deget. Ceapa verde o spalam, o taiem rondele, iar cozile de usturoi le spalam si le tocam. Intr-un bol punem mustarul, pasta de tomate, ceapa, usturoiul verde si le frecam. Adaugam vinul, boiaua de ardei, cimbrul, sare si piper dupa gust, iar la final usturoiul curatat si taiat feliute. Le amestecam, punem bucatile de carne, le invartim bine in bait. Acoperim bolul si dam totul la frigider peste noapte.
A doua zi scoatem bolul din frigider si asezam bucatile de carne intr-o tava. Peste sosul ramas adaugam o canita apa, invartim si turnam in tava.
Acoperim cu folie alimentara si introducem friptura in cuptor pentru circa o ora si jumatate, la o temperatura potrivita. Dupa acest timp scoatem folia, lasam sa se rumeneasca carnea si sa scada sosul atat cat dorim. Cand este gata acoperim friptura sa se patreze frageda daca nu o consumam imediat.
Pofta buna!