Fructe de mare cu sos de smantana si ierburi aromatice

de Bya Ralu in , 15 Iul 2018 | 8445 vizualizari

 

O mica inventie care a iesit extraordinar, iar condimentele Delikat i-au dat un gust super!
"Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale"

 

INGREDIENTE

  • 2 pungi creveti congelati lidl
  • 1 mana de calamar taiat bucati mici congelat
  • 3 bucati caracatita mica congelata
  • ulei de masline
  • vin alb
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 lingura faina
  • 1-2 linguri smantana
  • ierburi italienesti delikat
  • boia dulce delikat
  • piper
  • putina vegeta
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fructe de mare cu sos de smantana si ierburi aromatice:

Crevetii se pun intr-un bol impreuna cu bucatiile de calamar, se condimenteaza si se lasa deoparte.

Bucatiile de caracatita se pun intr-o craticioara la fiert, se testeaza cu o furculita; cand sunt gata, se scot, s scurge de apa si se pun la prajit pe ambele parti in ulei de masline, apoi se scot pe o farfurie.

Se pune usturoiul tocat cat mai marunt crevetii condimentati, iar dupa ce isi lasa zeama, se pune vinul alb, bucatile de caracatita, se acopera cu un capac si se lasa putin la fiert.

Se scot crevetii din sos, bucatiile de calamar, se muta intr-o alta tigaie cu ulei de masline si se prajesc la foc rapid.

Sosul format se pune la foc mic, se subtiaza faina cu putina apa si smantana, se amesteca foarte bine si se toarna usor in sosul format.

Se amesteca sa nu se lipeasca cateva minute.

Fructele de mare rumenite se pun peste sosul format.

Se serveste cald! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fructe de mare cu sos de smantana si ierburi aromatice" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]