Fulgi de porumb in ciocolata cu spuma de banane

de adasev12 in Dulciuri, 11 Oct 2010 | 7391 vizualizari

 

cand vrei neaparat ceva dulce...faci...cu ce apuci la mana...

 

INGREDIENTE

  • 50 g ciocolata alba
  • 50 g ciocolata neagra
  • o lg unt sau margarina
  • 4 maini fulgi de porumb
  • 2 oua
  • 3-4 lg zahar
  • un mar ras calit
  • 2 banane
  • cateva nuci
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fulgi de porumb in ciocolata cu spuma de banane:

se topeste ciocolata cu untul (sau margarina) si se lasa la racit. fulgii de porumb se pun la inmuita cu 50 ml lapte si cand s-au inmuita bine se amesteca cu ciocolata.

oulae se separa, galbenusurile s efraca cu 2 lg de zahar praf apoi se adauga o banana mixata bine in robot.

albusurile se bat spuma cu 2 lg de zahar si se amesteca apoi cu inca o banana la fel zdrobita in robot.

marul se rade si se pune pe foc cu o lg de zahar , se lasa la calit bine. se caramelizeaza o lg de zahar apoi se stinge cu 2 lg de apa , se fierbe pana se face caramel si se amesteca cu marul calit. se adauga nucile zdrobite.

se pune in 4 cupe inati fulgii cu ciocolata, apoi crema cu galbenusurile si deasupra spuma de banane. la mijloc se pune cate o lg de mar si se orneaza cu putin caramel.

nu stiam ce-o sa iasa...dar a iesit...pe cuvant!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fulgi de porumb in ciocolata cu spuma de banane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscotti cu alune si ciocolata