Fursecuri

de Lau in Dulciuri, 11 Feb 2014 | 3250 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g untura
  • 5 linguri smantana
  • 100 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • coaja de portocala
  • coaja de lamaie
  • 1 praf de copt
  • 50 ml sirop de afine
  • cca 300 -400 g faina
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri:

Intr-un vas mixam galbenusurile cu zaharul,adaugam smantana,siropul si untura,

Amestecam cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza dupa care adaugam treptat,coaja de lamaie,portocala,praful de copt,

Amestecam pana ce se incorporeaza adaugand treptat faina,

Adaugam faina pana rezulta un aluat usor de modelat si nelipicios,

Invelim coca cu folie alimentara si dam la rece cca 1 ora,

 Intindem coca pe masa infainata si decupam forme,

Asezam formele in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor cca 10 -12 min,pana se rumesc usor dedesubt,

Le soatem din tava si lasam sa se raceasca,

1/2 din fursecuri le-am insiropat cu sirop de zmeura dupa care le-am lipit cate 2 cu budinca de capsuni.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sables (Fursecuri frantuzesti cu unt)