Fursecuri colorate

de laura_n in Dulciuri, 24 Apr 2016 | 4107 vizualizari

 

Inca o reteta pe care o adaug la colectia mea :)
 

 

INGREDIENTE

  • 150 gr unt
  • 1 praf sare
  • 80 gr zahar pudra
  • 1 galbenus
  • pastaie vanilie
  • 250 gr faina (+/- 20 gr)
  • 1/2 plic praf copt
  • 2 lg bombonele foarte mici, colorate
  • 50 gr fulgi de ciocolata cu lapte
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri colorate:

Untul moale se amesteca cu un praf de sare si cu zaharul. Se despica pastaia de vanilie, se scot semintele cu ajutorul unei lame, unui cutit, se adauga peste unt.

Se mixeaza bine totul cu ajutorul unui mixer, dupa care se adauga galbenusul si se omogenizeaza compozitia.

Faina se cerne cu praful de copt si se incorporeaza in crema de unt. La final, se adauga fulgii de ciocolata si bombonelele colorate. Se amesteca direct cu mana pana se distribuie uniform ornamentele. Nu framantati foarte mult, ne dorim sa isi pastreze fragezimea.

Se pregateste o tava de copt, prevazuta cu hartie pergament. Se preincalzeste cuptorul.

Cu ajutorul unei linguri pentru inghetata sau o lingura obisnuita, se ia din compozitie si se asaza in tava.

Se procedeaza la fel, pana se epuizeaza tot aluatul. Se pun la copt fursecurile, la 160 - 170 grade, pana devin rumene, aproximativ 15 minute.

Atentie, ele sunt foarte fragede, de aceea va recomand ca dupa ce s-au copt, sa le lasati la temperat direct in tava, apoi sa le transferati pe un platou. Cand se racesc, ele se intaresc usor si vor fi usor de manevrat.

 Sunt foarte fragede, gustoase si pe placul piticilor!

TIPS-URI

1

Daca va doriti, puteti adauga pudra de cacao sau de ciocolata in compozitie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri colorate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

dantes 1

26.04.2016, 06:25

Bune!

CameliaR 1

12.05.2016, 12:14

Ce fursecuri minunate! X:

oanapl 1

05.06.2017, 13:34

Ce idee buna! Trebuie sa le incerc si eu!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Turta dulce