Nici la astea nu am rezistat...Cu dedicatie pentru Ina si Costel! >:D
Ciocolata se taie bucati si se pune impreuna cu margarina pe baie de aburi sa se topeasca. Se adauga siropul la final si se amesteca. Ouale se mixeaza cu zaharul pudra pana isi dubleaza volumul. Se adauga amestecul de ciocolata peste ouale mixate mixand la viteza mica, pana la incorporarea acestora. Se amesteca faina cu praful de copt si sarea. Se adauga in mai multe transe la amestecul umed si se mixeaza la viteza mica pana faina se incorporeaza cu restul. Trebuie sa ajungeti la consistenta unei creme groase. Se da compozitia la frigider pentru 1-2 ore.
Se pune zahar pudra intr-o farfurie intinsa, se ia cate o lingurita de aluat si se pune in farfuria cu zahar, se modeleaza bile de marime medie, se trec bine prin zahar pudra si se pun in tava tapetata cu hartie de copt. Se dau fursecurile la cuptorul incins la 180 grade pentru 10-13 minute. Se lasa sa se raceasca si se depoziteaza in cutie de metal.
Sa va fie de folos!!
1
daca nu aveti sirop de menta si folositi esenta, scadeti din cantitatea de faina cu 100-150 grame
2
ATENTIE, aluatul se intareste la frigider