Fursecuri cu ciocolata si nuca (chocolate crinkles)

de Ina in Prajituri, 3 Ian 2014 | 7852 vizualizari

 

M-au incantat foarte mult aceste fursecuri, vazute in paginile multor bucatarasi . Anul trecut le-a venit randul sa fie preparate si-n bucataria mea si-mi pare bine ca le-am incercat. Sunt foarte apreciate in familie, mai ales ca eu pun in compozitie si nuca sau alune macinate.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 225 g ciocolata menaj
  • 225 g faina
  • 60 g unt
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • 100 g miez de nuca prajit si macinat
  • 1 lingurita cu varf, de praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Pentru pudrat:
  • zahar tos
  • zahar pudra
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu ciocolata si nuca (chocolate crinkles):

Freacam  ouale cu zaharul, pana obtinem o  spuma. Topim ciocolata si untul  ( eu le-am topit la microunde) , le lasam sa se raceasca usor si le turnam peste oua, amestecand continuu. 

Incorporam treptat si faina , praful de copt, miezul de nuca si sarea .Omogenizam, iar aluatul obtinut  il pastram la frigider cel putin 4-5 ore. 

Cand aluatul este tare, formam bilute potrivite pe care le dam  prin zahar tos, apoi prin zahar pudra, si le  asezam in tava tapetata cu hartie de copt. 

Coacem in cuptorul preincalzit,  nu mai mult de 10 minute, la foc mediu. Vom obtine astfel  fursecuri crocante la exterior si moi in interior.

Lasam sa se raceasca, apoi le asezam pe un platou si putem servi. 

Daca se pastreaza in recipient inchis ermetic, vor fi fragede chiar si dupa 1-2 saptamani.

TIPS-URI

1

nr. de portii se refera la nr. de tavi. Ca si bucati, depinde de cat de mari faceti bilutele de aluat. Eu le recomand mai mici, intrucat se latesc foarte mult la copt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu ciocolata si nuca (chocolate crinkles)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mâncare de spanac cu ouă - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:47

Friptură de miel la tavă - Rețeta tradițională savuroasă pentru Paști

pe 15.04 la 09:28

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mure si bezea