Fursecuri cu gem

de ionela2682 in Dulciuri, 22 Mar 2012 | 5049 vizualizari

 

"Retetelemamei"sursa de inspiratie pentru aceste fursecuri.

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina(+2-3 lg)
  • 180 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 1 ou
  • 1 plic praf de copt
  • esenta e vanilie
  • coaja de lamaie
  • sare
  • Umplutura
  • dulceata/gem +1 lg nuca macinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu gem:

-se mixeaza bine untul cu zaharul pudra pana se inspumeaza

-se adauga oul si aromele

faina o cernem impreuna cu praful de copt si sarea

-omogenizam bine aluatul(mai adaugam 2-3 lg daca aluatul este molicel si se lipeste inca de maini) ,infoliem si dam la rece pentru minimum 30 min

-scoatem aluatul si forman mici bilute ,in mijlocul fiecarei bilute (cu ajutorul degetului)formam o adancitura in care vom pune cate putin din gemul/dulceata amestecata cu nuca macinata

-punem in tava si dam la cuptor pana se rumenesc frumos.

sursa: retetelemamei.ro

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose finlandeze - Korvapuusti