Fursecuri cu gutui si prune

de roman in Dulciuri, 6 Ian 2017 | 3139 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori
 

 

INGREDIENTE

  • 1 galbenus
  • 300 g faina
  • o esenta de vanilie
  • 170 g unt
  • 80 g zahar pudra
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 praf de sare
  • gem de prune
  • dulceata de gutui
  • nuca de cocos
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu gutui si prune:

Untul se mixeaza impreuna cu zaharul pudra, iar cand compozitia devine spumoasa se adauga treptat galbenusul si esenta de vanilie. Intr-un bol, se amesteca faina cu un praf de sare si cu un plic de praf de copt, dupa care se adauga totul, treptat, peste compozitia cu unt, avand grija ca faina sa fie incorporata bine, framantand pana se obtine un aluat omogen. Pentru a fi cat mai fraged, este recomandat ca aluatul obtinut sa fie lasat in frigider timp de o ora. Dupa aceea, din aluat se formeaza bile mici, in mijlocul carora se va apasa usor pentru a forma un spatiu care va fi umplut cu dulceata de caise si gemul de prune. Fursecurile se pun intr-o tava cu hartie de copt si se pun in cuptorul incins,pentru 8-10 minute. Se adauga optional pe deasupra nuca de cocos. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu gutui si prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

ieri la 21:02

Gustare cu chipsuri, brânză și miere - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:10

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

pe 15.07 la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Potcoave