Fursecuri cu migdale si crema de ciocolata

de alinutza1983 in Dulciuri, 15 Oct 2011 | 3570 vizualizari

 

Ideale pentru zilele reci de toamna...alaturi de o cafea / ciocolata fierbinte....

 

INGREDIENTE

Pentru aluat :

  • 150 gr. faina;
  • 100 gr. migdale macinate;
  • 2 oua;
  • 1 galbenus;
  • 130 gr. unt;
  • 120 gr. zahar pudra;
  • 1 plic zahar vanilat.

Pentru crema :

  • 200 gr. ciocolata neagra;
  • 150 ml smantana dulce

Pentru decor:

  • zahar pudra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu migdale si crema de ciocolata:

1. Mai intai punem intr-un castron mare faina, ouale,galbenusul,zaharul,untul taiat bucati si inmuiat la temperatura camerei, apoi adugam migdalele macinate si zaharul vanilat. Toate aceste ingrediente se vor framanta bine cu mainile, urmand ca , la final, sa obtinem un aluat omogen. Acest aluat se acopera cu folie si se da la frigider circa 30 de minute.

 2. Dupa scurgerea timpului mentionat, pe o plansa presarata cu faina , intindem o foaie grosuta , din care vom decupa biscuiteii su ajutorul formelor speciale.

3.Cat timp dam la copt fursecurile ( cam 20 min ) , ne ocupam si de pregatirea cremei de ciocolata; astfel, topim ciocolata intr-un vas pus la baine-marie sau la microunde si, cand s-a racit , se incorporeaza in frisca obtinuta din smantana batuta.

Biscuitii raciti se vor umple cu poshul cu aceasta crema de ciocolata si se vor servi pudrati cu zahar pudra. Sunt perfecti langa o ciocolata fierbinte , intr-o zi racoroasa de toamna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu migdale si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Ioana - La multi ani tuturor bucatarasilor ce poarta numele Sf Ioan