Fursecuri cu nuca si gem de prune - de post

de deyutzky in Mancaruri de post, 26 Noi 2016 | 5790 vizualizari

 

Ador combinatia de nuci cu gem de prune, fapt pentru care am pregatit aceste fursecuri. Este o alta varianta realizata dupa reteta de fursecuri economice

 

INGREDIENTE

  • 200 g faina
  • 50 g nuci macinate
  • 1/2 plic praf de copt
  • 50 g ulei
  • 80 ml apa/lapte de soia
  • 80 g zahar tos
  • 1/2 fiola esenta de vanilie
  • 1 varf cutit de sare
  • gem de prune sau de care va place
  • zahar pudra (optional)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu nuca si gem de prune - de post:

Intr-un bol, amestecam toate ingredientele, in afara de gem si zahar pudra. Framantam un aluat care nu se lipeste de maini. 

Pe masa de lucru infainata, intindem aluatul intr-o foaie nu prea groasa, de aprox. 5 mm grosime, apoi il decupam cu formele dorite. 

Eu am facut si cateva fursecuri simple, fara gem. Pe cele pe care le-am umplut cu gem, le-am taiat cu forme de marimi diferite, ca sa iasa acel model decupat in interior.

Daca vreti sa le umpleti pe toate cu gem, decupati 1/2 din aluat cu forme pline, iar restul de aluat cu forme decupate in interior. 

In cazul meu, inimioare pline si inimioare decupate in interior. 

Tapetam o tava cu hartie de copt si punem fursecurile. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu, pentru aprox. 10-12 minute, pana cand se rumenesc usor pe margini. 

Le scoatem din cuptor, le lasam la racit apoi le umplem cu gemul dorit. Le pudram cu zahar pudra si le servim.

Le pastram in cutii inchise cu capac.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu nuca si gem de prune - de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (21)

mirela0911 1

27.11.2016, 15:54

Ce frumusele sunt!

anca_rm 1

28.11.2016, 09:19

diaconta 1

30.11.2016, 20:50

ce fursecuri minunate ai facut Deyu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de primavara cu masline si mazare